Työnhakijalle

Olemme juuri sinua varten, mikäli olet:

  • Pitkään työttömänä ollut henkilö
  • Nuori vailla ammatillista koulutusta tai tutkintoa
  • Maahanmuuttaja

Ota yhteyttä omaan TE-toimistoon tai soita suoraan meille puh. (02) 275 5959.

Räätälöidyt palvelut jokaiselle asiakkaalle
Meillä on mahdollisuus työskennellä puutyö- ja pintakäsittelypajalla, tekstiilipajalla sekä yrityspuolella. Tarjoamme kaikille asiakkaillemme urasuunnittelupalveluita ja työelämävalmennusta. Maahanmuuttajat osallistuvat suomen kielen intensiiviopetukseen.

Tilaustyöt
Tilaustyöpuolella tehdään erilaisia töitä asiakkaiden luona. Asiakkaitamme ovat mm. kunta, yhdistykset, yritykset ja kotitaloudet. Teemme pieniä remontteja, puutarhatöitä jne.
Tilaustyönä tekstiilipajalla tehdään korjausompelua ja erilaisia sisustustekstiilitöitä, kuten yksinkertaisia verhoilutöitä ja verhojen ompelua. Kokoonpanotyönä voimme tehdä esimerkiksi hääkarkkeja tai pöytäkoristeita juhliin. Myös postitus- ja pakkaustyöt kuuluvat tekstiilipajan tilaustöihin.

Yksilövalmennus
Kaikki asiakkaamme ovat oikeutettuja henkilökohtaiseen valmennukseen. Valmentajan kanssa suunnitellaan tulevaisuutta ja haetaan keinoja työllistymiselle. Valmennuksessa voidaan käydä läpi myös elämänhallintaan liittyviä asioita. Valmentajaltamme saat tietoa opiskelusta, työmarkkinoista ja työnhakuun liittyvistä asioista.
Valmennuksen aikana harjoitellaan työelämän pelisääntöjä ja päivitetään työelämätietoutta tai harjoitellaan opiskelutaitoja. Siirtymävaiheessa olemme asiakkaan tukena ja tarpeen mukaan linkkinä asiakkaan ja työnantajan tai koulun välillä.

Kielenopetus
Maahanmuuttajille annetaan suomen kielen ja yhteiskuntatietouden opetusta. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen opetussuunnitelma. Kielenopetusta annetaan viikossa keskimäärin viisi oppituntia työtoiminnan lomassa.
Kielenopetus on osallistujille maksutonta ja ryhmäkoko pyritään pitämään pienenä, jotta opiskelu olisi mahdollisimman tehokasta.