Kuntouttava työtoiminta

Tervetuloa kuntouttavaan työtoimintaan Nuorten TyöTuki ry:n työpajoille!

Työpajalla valmennetaan tavoitteellisesti nuoria ja aikuisia työhön, opintoihin ja arjen hallintaan.

Työpajavalmennus koostuu työ- ja yksilövalmennuksesta ja sidosryhmäyhteistyöstä. Kuntouttava työtoiminta sisältää sekä ryhmä- että yksilötoimintaa. Työpajavalmennuksen aikana tarjotaan valmentautujille mahdollisuus päästä kerryttämään osaamistaan erilaisissa käytännön työtehtävissä ja valmennetaan heitä mm. opinnoissa ja työelämässä vaadittaviin sääntöihin. Valmennusjakson tavoitteet ja työpäivät sovitaan jokaisen valmentautujan kanssa yksilöllisesti.

Kuntouttavaa työtoimintaa on tarjolla 1–4 päivänä viikossa, minimissään 4 tuntia päivässä. Toimintapäivään sisältyy lounasruoka.

Nuorten TyöTuen avoimet tutustumispäivät  keskiviikkoisin  klo 13-15.  Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Työvalmennus

Tarkoittaa valmentautujan perehdyttämistä työhön ja työvalmentajan antamaa jatkuvaa tukea työn tekemisessä. Työpajoilla työtä tehdään yhteisöllisissä pienryhmissä. Työtä tehdään ruoan valmistuksessa, siivouksessa, luovan toiminnan kädentaito- ja animaatiopajalla, ompelutyössä, pintakäsittelyn, rakentamisen, kiinteistöhuollon sekä veneenkunnostuksen työtehtävissä.

 

Yksilövalmennus

Tarkoittaa valmentautujan kokonaisvaltaista tukemista ja hänen tietojensa ja taitojensa vahvistamista arjessa selviytymiseksi. Yksilövalmentaja huolehtii valmentautujan elämään ja arkeen liittyvien asioiden selvittelystä ja hoitamisesta yhdessä valmentautujan kanssa. Valmentautujan kanssa rakennetaan tavoitteellinen ja realistinen polku hänen oman elämäntilanteensa parantamiseksi ja yhdessä sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Opinnollistaminen

Kuntouttavan työtoiminnan aikana kerrytetty osaaminen on mahdollista opinnollistaa ja suorittaa näyttönä ammatilliseen oppilaitokseen. Käytössämme on PAIKKOosaamistodistus- työkalu. PAIKKOosaamistodistus on työtodistus työskentelyjakson aikana havaitusta osaamisesta – myös aiemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa jakson aikana.

 

TYÖPAJAN SIJAINTI JA YHTEYSTIEDOT

 

Avoimet ovet joka keskiviikko klo 13-15 välisenä aikana.  Tervetuloa tutustumaan!

Työpaja sijaitsee osoitteessa Ruissalontie 37–39.

bussit 8 sekä 220 kulkevat Pansiontietä, pysäkki 806 Nosturinkatu
bussit 32 ja 42 tulevat Kanslerintielle sadan metrin päähän, pysäkki 752 Latokartanonkatu 

Bussi lähtevät kauppatorilta:

  numero     8                   Eerikinkadulta      pysäkki  A8
  numero     220 ja 221    Eerikinkadulta    pysäkki    A9
  numerot    32 ja 42        Eerikinkadulta pysäkki      A 4

 

Lisätietoja kuntouttavasta työtoiminnasta antavat yksilövalmentajamme. Ota rohkeasti yhteyttä!

Jarkko Åkerberg puh. 040-836 72 88

Kaisa Hurskainen puh. 040-550 33 02