Nuorten työpajatoiminta

Nuorten työpajatoiminta on tarkoitettu alle 29 -vuotiaille  opiskelu- tai työpaikkaa vailla oleville nuorille. Nuorten työpajatoiminta on integroitu muiden pajojemme toimintaan. Työtehtäviä räätälöidään nuoren kiinnostuksen ja osaamisen mukaan. Töitä tehdään ma-pe ja työviikon ja päivien pituus sovitaan kunkin yksilöllisen tilanteen mukaan.

Toimintamuotona voi olla joko palkkatukityö, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta tai esim. koulun työelämäjakso. Meillä voi suorittaa myös opiskeluun liittyviä näyttöjä. Työkokeilua varten sinun täytyy olla ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistossa.

Työskentelyaikana  on mahdollisuus saada apua cv:n ja työhakemusten tekoon, treenausta työhaastatteluun, apua viranomaisasioinnissa tai asuntoasioissa.

Meillä voit tutustua esim. pintakäsittely- ja maalausalan, korjausrakennusalan ja puusepän töihin. Tarjolla on myös työtehtäviä kiinteistöhuollon ja pihankunnostuksen parissa.

Pajamyymälässämme  voit opetella kassakoneen käyttöä ja asiakaspalvelua ja tutustua siivousalan töihin. Toimistopuolella on muutama paikka esim. someosaajalle ja toimistoapulaiselle. Ompelimossa harjottelijalla on mahdollisuus osallistua  pajamyymälän tuotteiden valmistukseen.

Meille voit tulla jos:

  • et ole onnistunut saamaan opiskelupaikkaa tai odotat opiskelun alkamista
  • haluat opiskelupaikan saamista helpottavaa työkokemusta
  • tarvitset  opiskeluihisi liittyvän harjoittelupaikan
  • olet valmistunut, mutta tarvitset työkokemusta ja tsemppiä työnhakuun työllistyäksesi
  • olet epävarma mihin suuntaan sinun pitäisi edetä ja miten
  • matalan kynnyksen aloituspaikan kevennetyllä työviikolla
  • tarvitset tukea päivärytmin oikaisemiseen, päihteettömyyteen, arkiasioiden hoitamiseen
  • haluat päästä pois neljän seinän sisältä ja olla osana yhteisöä

Nuorten työpajatoimintamme rahoitusta varten saamme AVI:lta valtionavustusta Nuorten työpajatoimintaan.

Ota yhteyttä:

Voit tulla ovesta sisään tutustumaan toimintaamme ja kyselemään mahdollisuuksista ma-pe 10-15 välisenä aikana, mutta  varmista henkilökohtainen opastus soittamalla ensin 040 1534 446, puhelimeen vastaa Jyrki tai Eija.

Paja löytyy osoitteesta Ruissalontie 39, pihalla on parkkipaikkoja. Bussit 8 sekä 220 kulkevat Pansiontietä, pysäkki 806 Nosturinkatu bussit 32 ja 42 tulevat Kanslerintielle sadan metrin päähän, Latokartanonkatu 752.